avio karte za ceo svet
avio karte avio karte avio karte avio karte avio karte avio karte
avio karte avio karte avio karte avio karte avio karte avio karte


INFORMACIJE

Korisne informacije

U poslednje vreme na tržištu Srbije se pojavljuje sve veći broj avio kompanija. Tako da se i politika cena menja, konkurencija čini svoje, i u skorijoj budućnosti će se sigurno desiti još mnogo promena koje mogu, ali i ne moraju da budu na korist putnika. S tim u vezi, uvek prilikom kupovine avio karte, a naročito po "promotivnim tarifama", proverite detaljno uslove povraćaja novca u slučaju eventualnog otkazivanja putovanja; da li postoji mogućnost da promenite datume putovanja i pod kojim uslovima; da li avio kompanija garantuje za transfere u avio karti koju ste kupili... Imajte u vidu da cena avio karte zavisi od mnogo faktora (koliko ste se unapred pre putovanja odlučili da kupite avio kartu, kako stoji raspoloživost slobodnih mesta na konkretnim letovima...). Takodje, morate znati da sama rezervacija ne garantuje cenu avio karte. Cena avio karte je garantovana tek kada je kupite.

Procedura za dobijanje američke vize

Da bi ste dobili američku vizu neophodno je da pre svega pribavite lični identifikacioni broj (PIN) u bilo kojoj filijali Raifeisen Banke u Srbiji. PIN broj služi da Vam omogući pristup call centru konzulata u Srbiji. Po dobijanju PIN broja, sačekajte 24 sata na aktiviranje PIN broja. Onda pozovite call centar na broj +(381-11) 3050-550. Call centar radi svakog radnog dana (od ponedeljka do petka) od 9 do 18 časova. Call centar Vam pruža informacije o vrstama neuseljeničkih viza i usmerava Vas na kategoriju vize koja odgovara Vašim potrebama. Tom prilikom možete da postavite pitanja u vezi sa vizom koja Vam je potrebna za putovanje u SAD. Od 2002.godine američka vize se više NE plaća u ambasadi već uplatu morate izvršiti unapred u Raiffeisen Banci u iznosu od 131 USD.

Prtljag

Dozvoljena količina prtljaga u ekonomskoj klasi u poslednje vreme dosta varira i zavisi od politike avio kompanije kojom putujete. Uglavnom na kraćim relacijama u ekonomskoj klasi je dozvoljeno, bez dodatnih troškova, predati 20 KG za svakog putnika sa mestom u avionu i 10 KG za bebe. Uz to možete poneti još i ručnu torbu maksimalne težine do 8KG. Putnici koju putuju za Severnu Ameriku, Kanadu i neke drzave u Africi mogu poneti dva prtljaga težine do 23KG po komadu, s tim što je jedan prtljag besplatan, a drugi se naplaćuje cca EUR 50 po pravcu. Besplatan je i jedan komad ručnog prtljaga težine do 8 KG. Upozoravamo da ovo ne mora biti pravilo, neophodno je da uvek proverite prilikom kupovine avio karte uslove prevoza prtljaga, kao i iznose za eventualne dodatne takse.
Posle dogadjaja od 11SEP2001 uvedena je rigorozna kontrola ručnog prtljaga i povećan je spisak stvari koje ne možete uneti u avion.
Spisak stvari koje ne možete uneti u kabinu aviona:
- Pribor za nokte
- Sve vrste noževa
- Sve vrste alata
- Žileti i brijači
- Otvarači za flaše
- Igračke pištolji , puške i slično
- Igle i špricevi (sem u slučaju korišćenja u medicinske svrhe uz potvrdu lekara)
- Makaze svih dužina
- Stelice za pikado
- Sve vrste sportskih štapova (bejzbol, golf, hokej, bilijar, kriket ...)
- Metalne turpije za nokte
- Escajg


KORISNI LINKOVI


aerodrom nikola tesla check my trip
internet prezentacija
aerodroma Nikola Tesla, Begrad
ukoliko ste kupili kartu, proverite broj rezervacije koji je upisan na karti i uz pomoć sajta check my trip proverite status Vaših letova


   
       
Grcka Letovanje 2013, najjeftiniji lastminute i firsminute aranzmani, Halkidiki, Paralija, Asprovalta.